אל תפספסו את המתכון של בל מילר לכבוד ט"ו בשבט: גלילת חציל עם פירות יבשים

גלילות חציל
בשנים האחרונות מוביל שף בל מילר, את המטבח של פטרה לגבהים חדשים. יחד עם הבעלים, סימו בן חובל, נוצר מידי חצי שנה תפריט משודרג יותר מקודמו ובכך למעשה נולדת חוויה קולינארית עוד יותר מענגת עבור הסועדים. בל הוא שף סוג 5, בעל ידע קולינארי נרחב, מוכר מאוד ומוערך מאוד בסצנה הקולינארית. ולכבוד מה ההקדמה? לכבוד ט"ו בשבט! בל שלף את המתכון הסודי שלו לגלילת חציל בתוספת פירות יבשים. חג שמח!

המצרכים:

חצי ק"ג בצלי שאלוט
חצי ק"ג אגוזי מלך, קלויים
1 ראש שום קלוף
1 צרור כוסברה
5 גבעולי שמיר
כף מלח שולחן (דק)
חצי כף סוכר
חצי כוס שמן חמניות
תאנים יבשות / תמרים יבשים / אפרסמון מיובש

אופן ההכנה:

טוחנים את בצלי השאלוט (עם המיץ) ומעבירים לקערה. מכניסים לבלנדר את אגוזי המלך הקלויים עם 14 שיני שום וטוחנים יחד עד לקבלת תערובת שנהבית. את התערובת שנוצרה מוסיפים לקערה. קוצצים דק דק את הכוסבורה והשמיר ומוסיפים לקערה. מערבבים הכל עם המלח, הסוכר ושמן החמניות עד לקבלת מסה אחידה אפורה. ממלאים בתאנים יבשות, תמרים יבשים או אפרסמון מיובש ללא הגלעינים ומגישים. ניתן לעטר בגרעיני רימון.

נהניתם? שתפו!

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

השארת תגובה