האימרולי שהתחפש: מתכון לאימרולי פטרה במילוי תרד וגבינות, של שף סימו בן חובל

אימרולי פטרה

ברוח פורים, שף סימו בן חובל, ממסעדת פטרה חושף את המנה לאימרולי שהתחפש – מאימרולי גבינות מסורתי לאימרולי פטרה, במילוי גבינות ותרד. ואיך השף אומר? "למסעדה גיאורגית יש חוקים: שפע, אוכל משובח חומרי גלם איכותיים והרבה אהבה. כל אלה ביחד יוצרים כל מנה למעדן של ממש".

המצרכים לבצק:

‏1 ק"ג קמח

‏50 גרם שמרית

‏כפית מלח, כפית סוכר

‏2 ביצים

1/2 כוס שמן

2.5 כוסות חלב

המצרכים למלית:

בצל בינוני קצוץ

500 גרם תרד שטוף ויבש

פלפל שחור טחון טרי, מלח

‏1 ק"ג גבינת חמד מגוררת

‏400 גרם גבינה גרוזינית מגוררת

להברשה: 2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים

אופן ההכנה:

להכנת הבצק מנפים קמח לקערת מיקסר ומערבבים עם השמרית, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ודביק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. להכנת המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את התרד השטוף והיבש ומקפיצים במחבת עד שהעלים מאבדים מהנפח. מתבלים ומצננים. מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומתקנים לפי הטעם.

מוציאים לאחר כשעת תפיחה את הבצק מהקערה, מקמחים משטח ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מחלקים לחמישה כדורים שווים, מרדדים כל כדור לעיגול דמוי פיצה ומניחים במרכזו מלית גבינות ותרד. לסגירת המאפה מרימים את קצוות העיגול למרכז לקבל צורה של שק ומהדקים לסגירה, מכסים בשקית ניילון לפחות עשר דקות, מחממים תנור ל10 מעלות ומניחים את האימרולי על נייר אפייה בתבנית. מברישים בביצה הטרופה ואופים עד להזהבה.

למתכון אימרולי גבינות של שף בל מילר לחצו כאן

מסעדת פטרה, מסעדה גיאורגית | רחוב מפקורה 1, חוף הקשתות אשדוד, טל' 08-8651610

נהניתם? שתפו!

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

השארת תגובה